We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

 

 

FAQ Voor Het ESTA Visa Waiver Program

 

Hoe kan ik een ESTA aanvragen?


U kunt snel en eenvoudig een aanvraag doen voor een Visa Waiver via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) met gebruik van onze website. Volg de instructies en geef antwoord op de vragen in het online formulier om uw aanvraag in te dienen voor het ESTA.


Welke informatie is nodig om de ESTA aanvraag in te vullen?


Het online formulier moet de volgende informatie hebben:

  • Volledige naam
  • Geboortedatum
  • Paspoort informatie, waaronder het land van afgifte en de vervaldatum
  • Adres waar u verblijft in de Verenigde Staten
  • Geschiedenis van eventuele overdraagbare ziekten
  • Criminele geschiedenis, indien van toepassing
  • Relevante geschiedenis van verleden visumaanvragen of deportatie

Wie kan een aanvraag doen voor het ESTA Visa Waiver Programma?


De ESTA-aanvraag voor het Visa Waiver Program is beschikbaar voor de burgers van de 38 deelnemende landen, maar deze lijst kan worden gewijzigd.

Andorra, Australië, Oostenrijk, België, Brunei, Chili, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland , Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk*.


Alle andere nationaliteiten moeten een aanvraag doen voor een visum naar de Verenigde Staten.


*Britse paspoorten moet de woorden "British Citizen" of "met onbeperkt recht van verblijf in het Verenigd Koninkrijk" bevatten om in aanmerking te komen voor een aanvraag.


Zijn er andere voorwaarden voor het aanvragen van ESTA?


Naast het feit dat een burger van een visumvrijstellingsland komt, moeten ESTA kandidaten een geldig machine-leesbaar paspoort met het e-paspoort symbool op de cover hebben. Als u niet beschikt over een e-paspoort met een ingebouwde microchip, moet u ofwel een bijgewerkt paspoort verkrijgen of een visumaanvraag doen bij uw Amerikaanse ambassade voor een toeristen/zakelijk visum. Ook moet uw bezoek aan de Verenigde Staten niet meer dan 90 dagen bedragen, met inbegrip van de tijd doorgebracht in Mexico, Canada of aangrenzende eilanden, met inbegrip van het Caribisch gebied. Ten slotte moet uw bezoek voor zaken of toeristische doeleinden zijn.


Hoe kan ik de ESTA-vergoeding betalen?


Als onderdeel van de ESTA-aanvraag moet u de details van een creditcard of pinpas indienen voor de betaling. Wij accepteren alle bekende creditcards.


Moet een kind een aanvraag doen voor een ESTA?


Kinderen van alle leeftijden moeten een eigen geldig paspoort bezitten. Alle kinderen die burgers zijn van een visumvrijstellingsland moet een aanvraag doen voor ESTA voor een bezoek aan de Verenigde Staten. Dit is ongeacht leeftijd, en of ze op reis gaan, begeleid of onbegeleid.


Kan ik mijn ESTA-aanvraag corrigeren als ik een fout maak?


Eenmaal ingediend, kunnen alleen bepaalde onderdelen van uw ESTA-aanvraag online worden gewijzigd.

  • Uw e-mailadres
  • Uw adres van verblijf in de Verenigde Staten

Het loont de moeite om alle informatie die u op uw ESTA-aanvraag invult te controleren om eventueel te voorkomen dat u een afwijzing krijgt of het land niet in mag.


Hoe lang duurt ESTA goedkeuring?


Uw aanvraag zal worden beantwoord binnen 72 uur. Echter, meestal is de responstijd (ofwel goedkeuring of afwijzing) veel sneller.


Moet ik een gedrukt exemplaar van mijn ESTA goedkeuring meenemen?


U bent niet verplicht om een bewijs van uw visumvrijstelling ter goedkeuring te tonen, maar het wordt aanbevolen dat een kopie afdrukt voor uw eigen administratie. In sommige gevallen verzoeken luchtvaartmaatschappijen u een kopie op de luchthaven te laten zien bij het inchecken.


Kan ik een aanvraag doen voor ESTA voordat mijn reisplannen zijn afgerond?


U kunt een ESTA-aanvraag indienen, zelfs als u de exacte data niet weet. Echter, moet u een adres waar u verblijft bieden. Als u van plan bent om te verblijven op verschillende plaatsen, is alleen het eerste adres vereist. Als u niet zeker bent van het volledige adres, zal een hotelnaam en locatie volstaan.


Is ESTA een visum?


ESTA is geen visum. Zoals de naam al doet vermoeden, is het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) een elektronisch middel van pre-screening voor bezoekers die in aanmerking komen voor het Amerikaanse Visa Waiver Program. Als u al een geldig visum voor de VS heeft, zoals voor zaken of een verblijf van langer dan 90 dagen, is geen ESTA vereist; u kunt reizen naar de VS op uw visum.


Hoe kan ik de status van mijn vorige ESTA controleren?


ESTA is twee jaar geldig en kan zo vaak worden gebruikt als u wilt om naar de Verenigde Staten te reizen binnen de voorwaarden van het Visa Waiver Program. Om te controleren of uw vorige ESTA nog geldig is of om de vervaldatum te bevestigen, gaat u naar het gedeelte Controleren/Bijwerken op onze website. U moet dit ruim voor uw reisdatum doen omdat u dit kunt nodig hebben om een aanvraag voor een nieuwe ESTA te doen. U kunt de VS niet betreden zonder een bijgewerkte ESTA of een visum en moet een aanvraag indienen voor vertrek in uw eigen land.


Wanneer moet ik het ESTA visum vernieuwen?


Als uw vorige ESTA of uw paspoort is verlopen, of uw naam of omstandigheden sindsdien zijn veranderd, moet u een aanvraag voor een nieuwe ESTA doen.


Wat als mijn ESTA-aanvraag is geweigerd?


De meeste ESTA aanvragen worden goedgekeurd, maar als uw aanvraag wordt afgewezen, moet u een aanvraag doen op een Amerikaanse ambassade of het consulaat voor een non-immigrant visum voordat u kunt reizen naar de Verenigde Staten.


 

 

Juridische Disclaimer:
ESTAApplication.com is eigendom van een particuliere onderneming die gespecialiseerd is in eVisas en het Electronic System for Travel Authorization. Wij bieden een uitgebreide controle en indiening van de Amerikaanse reisvergunningen. Onze diensten worden aangeboden voor extra administratiekosten, die de officiële regeringstoeslag voor het eVisum bevatten. Alle bezoekers hebben de mogelijkheid hun eigen aanvraag direct in te dienen op de overheidswebsite zonder onze assistentie en verwerkingsdiensten.

Copyright © 2018 - All Rights Reserved